2018. január 7., vasárnap

egyMÁStan: saját fejlesztésű letölthető tanmenetek és óravázlatok hétről-hétre


2015 tavaszától 2016 tavaszáig, az Emberség Erejével Alapítvány szakemberei, a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósítottak meg 8 hosszú távú emberi jogi nevelési folyamatot, melyek igazodnak a Nemzeti Alaptantervhez és a hatályos kerettantervekhez, így Magyarország egész területén adaptálhatók. A 8 folyamat tematikáját és óravázlatait „egyMÁStan” címen foglaltuk össze.
A nem-formális tanulási folyamatok kereteit úgy alakítottuk ki, hogy a jelenlegi magyar iskolákban is meg lehessen őket valósítani. Az alkalmazott módszerek sokszínűek, közös bennük, hogy a diákok saját élményű megtapasztalásaira és ezen élmények közös feldolgozására, a résztvevők interakcióira építkeznek. A gyakorlatok között kisebb mértékben vannak saját fejlesztésűek, többnyire arra törekedtünk, hogy használjuk a már meglévő angol és magyar nyelvű emberi jogi/demokratikus állampolgárságra neveléssel foglalkozó oktatási segédanyagokat.

Január 22-től minden hétfőn egy újabb egység kerül fel a honlapra és válik ezáltal elérhetővé bárki számára. Szívesen vesszük a visszajelzéseket, például itt kommentben :)