Emberi jogi nevelés

GYEREKEK ÉS FIATALOK EMBERI JOGI NEVELÉSE


http://www.emberseg.hu/search/label/egym%C3%A1stan
Az óravázlatok letöltéséhez KATT a fenti képre, vagy IDE >>


 
KÉPZÉSI PROGRAMOK SZAKEMBEREK SZÁMÁRA

Én és mások: önismereti tréning identitásról, társadalmi sokszínűségről és előítéletekről (S-01-031/2014)
Részvételi díj: 12.500 Ft 
Továbbképzési pontérték: 25 kreditpont
A szakmai továbbképzés célja a befogadó segítői attitűd megerősítése, az előítéletek tudatosításán, kimondásán, közös feldolgozásán keresztül. Tréningünkre gyermekekkel, fiatalokkal és családokkal foglalkozó szakembereket várunk. A segítő szakmákban különösen fontos, hogy a segítő-segített viszonyt mennyire befolyásolják az első benyomások és az ezekből gyakran kialakuló előítéletek. Nem gondoljuk, hogy létezik előítéletek nélküli ember, célunk az, hogy a meglévő előítéletes gondolatokat és attitűdöket tudatosítsuk, ezáltal lehessen velük dolgozni.
A tréning módszertana a nem-formális tanulásra épül, sajátélményre és tapasztalati tanulásra. Az egyén, a csoport és a trénerek interakcióival dolgozunk, folyamatos teret és időt adva a véleményeknek és visszajelzéseknek.
Az Emberség SZabad E-gyetem, Az emberség erejével Alapítvány online emberi jogi nevelési platformja. Az E.SZ.E.-t azért hoztuk létre, hogy még több, gyerekekkel és fiatalokkal foglalkozó - gyakorló és leendő - szakembert elérjünk emberi jogi nevelési tevékenységünkkel. 
Véleményünk szerint, ugyan az e-learning nem veheti fel a tanulás hatékonysága szempontjából, a sajátélmény alapú nem-formális képzési programokkal a versenyt, de kétségtelen előnyökkel is rendelkezik - például az időkeret rugalmassága, vagy a virtuális tanuló tér - így olyan résztvevőkkel is lehetőségünk nyílik együtt dolgozni, akikkel eddig területi és idő korlátaik miatt nem tudtunk.