Jánt, a fiatal szlovák oknyomozó újságírót és menyasszonyát 2018-ban gyilkolták meg kegyetlenül saját otthonukban. Feltehetően a kormány és az olasz maffia összefonódásáról írt cikkei miatt. Halála országos tiltakozási hullámot váltott ki, amelybe a szlovák kormány is belebukott.

Mi ez? A sajtószabadság világnapja alkalmából készítettünk ismeretterjesztő játékot. Az oktatási segédanyagként is használható program tíz neves újságíró történetén és kapcsolódó minijátékokon keresztül mutatja be a független sajtó fontosságát.

“Nem felejtettünk és nem felejtünk. Ján és Martina halála után már soha nem mondhatjuk, hogy nem tudtuk, milyen erős lehet a gyűlölet, a pénz hatalma és a korrupció” 

Ismered a korrupció nyelvezetét? A játékunkban összekeveredtek a szavak betűi. Rakd őket helyes sorrendbe, hogy a korrupcióhoz kapcsolódó kifejezéseket kapj! Katt ide!


Ismerkedj meg a többi újságíróval is a világból és próbáld ki a játékokat. De vigyázz! A nemes ügy szolgálatában álló újságírók élete “nem csak játék és mese”, hanem nagyon veszélyes üzem, ahol a valóság írja a legmeghökkentőbb történeteket.

Made with Padlet

Gyűjts szuperjó jelvényeket a játékok elvégzésével! Ha már kipróbáltad a játékot, szerezd meg a jelvényeket! Használd a BadgeWallet appot (Android vagy iOS), vagy a badgecraft.eu oldalt.

Jelvény kódok
Free Press Explorer: ksqv8t
Free Press Messenger: hqqyqn
Free Press Supporter: s53ytv