Két kortárs magyar író, akik egy-egy meghatározó, személyes élmény után azonnal cselekedtek, hogy rászoruló embereknek segítsenek. Kezdeményezéseik rövid idő alatt sokakat elértek, ma is rendszeres támogatást nyújtanak. Kukorelly Endrével és Papp-Für Jánossal Kiss Tibor Noé beszélgetett felelősségről, szolidaritásról és cselekvésről.

Kukorelly Endre 2015-ben hozta létre a Nyugodt Szív a Lakhatásért Facebook-csoportot, amelyben felajánlásokat gyűjt nehéz sorsú emberek számára, elsősorban azok köztartozásait enyhítve – ebből nőtt ki később a Nyugodt Szív Alapítvány

A Hajdúböszörményben élő Papp-Für János ugyancsak a Facebookon alapított egy csoportot Írók a szegény sorsú gyerekekért néven – itt költők, írók kéziratait árverezik el, a bevételt pedig jótékony célokra fordítják. A csoport húsz családot, a húsz családban félszáz gyermeket támogat állandó jelleggel. A megvásárolt kéziratok – illetve azok ára – beiskolázási költségként, lakbérként, tüzelőként, mosógépként, vagy ha épp úgy alakul, kályhacsőként élnek tovább.

Aki kérdez: Kiss Tibor Noé
Szignál: Kiss Irina
Arculat: Biacsics Renáta – Renyagyár

A Kék Kanapéról bővebben itt olvashatsz!