Az utolsó pillanatban melegellenes módosítókkal teletűzdelt pedofiltörvény élénk közéleti tiltakozást váltott ki. Civilek, művészek, pedagógusok és különböző szakemberek emelték fel hangjukat a homofób propaganda ellen.

A törvény kérdéses része homályosan fogalmaz, gyakorlatban történő alkalmazása erősen kérdéses, de így is alkalmas a fenyegető légkör kialakítására. Lényegében kiszorítja az LMBTQI témákat az oktatási intézményekből.Egységes álláspont nincsen, bár több pedagógus és pedagógus szakmai szervezet ítélte el a rendelkezést, és/vagy hirdetett polgári engedetlenséget, kollégáikat is a törvény be nem tartására biztatva.

Ebben a helyzetben különösen fontos a nyílt és biztonságos kommunikáció az érintettek között, ezért megoldáskereső beszélgetést szervez alapítványunk a pedagógusok gondolatainak, érzéseinek, esetleges félelmeinek megismerésére. A cél a közös gondolkodás: mi várható a törvény következtében, milyen következményekkel járhat a tanórákon belül és kívül, hogyan lehet képviselni, magyarázni, tanítani az emberi jogokat.

Nem titkolt cél olyan erkölcsi és morális iránytű, navigációs pontok kialakítása, ami segítséget nyújthat másoknak is.

Az esemény regisztráció-köteles!

Regisztráció:
https://forms.gle/LKbndq7tQvghUMm4A

A fejlécben látható plakát Rozalina Burkova munkája, a Fine Acts felhívására készült. A szervezet arra kért grafikusokat, hogy gondolják újra az emberi jogok vizuális megjelenését.