A délkelet-afrikai Malawiban Memory fiatalkorában minden második lányt gyerekként adtak férjhez. Húgát 11 éves korában kényszerítették házasságra, miután egy rituális felnőtté avatási szertartáson teherbe esett. A kusasa fumbi során a pubertáskorba érő lányoknak egy idősebb férfi veszi el a szüzességét, hogy ezáltal megtisztuljanak. Memory-t egy lányok támogatásával foglalkozó NGO karolta fel, hívta meg a gyermekházasság elleni kampányába. Fontos szerepe volt abban, hogy 2015-ben hazájában a házasság alsó korhatárát 15-ről 18 évre emelték.

A kép nagyobb felbontásban letölthető innen!

1987-ben a Föld lakossága július 11-én átlépte az ötmilliárdot. 1989-ben az ENSZ Fejlesztési Programjának javasoltára ez a nap lett a népesedési világnap. A cél az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a túlnépesedés mértékére és veszélyeire. Három évtized alatt világ népessége 2,8 milliárddal nőtt, jelenleg megközelíti a nyolcmilliárdot.

A legszegényebbek vannak a leginkább kiszolgáltatott helyzetben az oktatás, a szexuális felvilágosítás hiánya, vagy akár régi szokások miatt. Bár a korai házasságok száma az elmúlt időben csökkent, világszerte még mindig naponta harminckilencezer lányt kényszerítenek házasságkötésre.