2019. december 21-én megszüntette a sugárzást a 98-as frekvencián a Civil Rádió, miután a Médiatanács nem újította meg a rádió szolgáltatási engedélyét. A méltatlan hatósági eljárás nehéz helyzetbe hozta a rádiót, de elhallgattatni nem tudta. A rádió továbbra is elérhető, az adást az alábbi bannerre kattintva lehet követni.

A Civil Rádió közleménye

A Civil Rádió sosem tartozott a vezető médiumok körébe. Fontosságát, jelentőségét inkább azzal érte el, hogy azokról szólt, akikről más médiumok csak ritkán, azokhoz és azokkal készítette műsorait, akik másutt nem kaptak lehetőséget. Fáj nekünk, hogy szegényebb lesz a médiatér az adásunk nélkül.

A hangunk megmaradt, és ezután sem kívánunk elnémulni. Nem mondunk le a sugárzott műsor-szolgáltatás lehetőségéről sem. Műsoraink 2019. december 21. után az interneten keresztül továbbra is hallhatóak lesznek. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy hangzásunk egyediségét megőrizve fejlesszük azokat a felületeket, amelyeken keresztül hallgatóink biztosan elérhetnek minket. 

Nem nyugszunk bele a Médiatanács döntésébe. Pert indítunk, a bíróság előtt kívánjuk bizonyítani, hogy – bár a döntés jogszerűen született -, az mégis aránytalan és méltánytalan. A peres eljárás első szakasza nem kecsegtet gyors eredménnyel, a hatóság döntésének visszavonására nincs esélyünk. Egy hosszabb folyamatban azonban rá fogunk mutatni, hogy a jelenlegi egyoldalú médiaszabályozás szegényebbé teszi a hangunkat, elveszi a lehetőséget a sokoldalú megközelítésektől. Bizonyítani fogjuk, hogy egy kiegyensúlyozottabb és igazságosabb médiatörvény szabadabb országot, igazabb tájékoztatást hozhat.     


A civil rádió ingyenes alkalmazása okostelefonra és tabletre elérhető a Google Play áruházban a linkre kattintva!