Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

« Összes Események

2104 – Online játék és foglalkozásterv elsőszavazóknak – workshop

2022.02.21. @ 13:00 15:00

Közelednek a választások, mindenki részvétele fontos ahhoz, hogy változást érhessünk el. Az elsőválasztó korosztály számára a legtöbb szavazó aktivizáló anyag igencsak száraz, elidegenítő. A középiskolás korosztály nagy része nehezen találja a fogást a politikán, inkább elzárkóznak tőle, hárítják a témát. A workshop témájául szolgáló online játék célja, hogy közelebb hozza a társadalmi részvétel jelentőségének témáját a fiatalokhoz, beszélgetésindítóként szolgáljon. A körülbelül 20 perces online játékhoz tartozik egy foglalkozásterv, ami a játékból kiindulva beszélgetést, vitát generál a választáson való részvétel fontosságáról és általában az aktív állampolgárság jelentőségéről.

A workshop célja, hogy bemutassa a játékot és a hozzá tartozó foglalkozástervet, segítséget nyújtson annak iskolai vagy ifjúsági közösségben való alkalmazásához.

A workshop a Civilek és választások projekt keretében kerül megrendezésre. A Civilek és választások projekt az Ökotárs, az Emberség Erejével Alapítvány, a Civil Kollégium Alapítvány valamint a TASZ együttműködésében valósul meg, az Európai Unió Rights, Equality and Citizenship programjának támogatásával.

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi linken keresztül lehet:
https://forms.gle/U9ehMba8qDjvKFbj9

ECK Közösségi Iroda

Citrom utca 12.
Pécs, Baranya megye 7625 Magyarország
+ Google Térkép