Az Emberség Erejével Alapítvány szakemberei nyolc egységből álló, hosszú távú emberi jogi nevelési folyamatot valósítottak meg a Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával 2015 tavaszától 2016 tavaszáig.

Ezek tematikáját és óravázlatait „egyMÁStan” címen foglaltuk össze. A tananyagok teljes mértékben igazodnak a Nemzeti alaptantervhez és a hatályos kerettantervekhez, így Magyarország egész területén adaptálhatók.


Letöltéshez kattints a fejezetekre!
↓ ↓ ↓

A nem-formális tanulási folyamatok kereteit úgy alakítottuk ki, hogy a jelenlegi magyar iskolákban is meg lehessen őket valósítani. Az alkalmazott módszerek sokszínűek, közös bennük, hogy a diákok saját élményű megtapasztalásaira és ezen élmények közös feldolgozására, a résztvevők interakcióira építkeznek.

A gyakorlatok között kisebb mértékben vannak saját fejlesztésűek, többnyire arra törekedtünk, hogy használjuk a már meglévő angol és magyar nyelvű emberi jogi/demokratikus állampolgárságra neveléssel foglalkozó oktatási segédanyagokat.

Az ingyenesen letölthető egyMÁStan kiadvány Az emberi jogi nevelés integrálása a közoktatásba című, NCTA-2015-11020-A azonosítójú projekt keretében, az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap támogatásával jött létre.