Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

« Összes Események

Büszkeség hét a szabad szívekért

2023.08.30. 2023.09.01.

A Szabad Szívekért Közösség és az Emberség Erejével Alapítvány háromnapos büszkeség programsorozatot szervez augusztus 30. és szeptember 1. között az Amnesty International Magyarország és a TASZ – Társaság a Szabadságjogokért szervezettel közösen a Budapest Pride támogatásában.

A programsorozatban olyan remek szervezetek is részt vesznek, mint a Magyar Pszichológiai Társaság (MPT), a Háttér Társaság, a Diverse Youth Network és a Labrisz Leszbikus Egyesület.

PROGRAM

AUGUSZTUS 30.
ECK Coworking Iroda, Citrom utca 12.

15:00 Kiállítás- és programmegnyitó
A kiállítás Biacsics Renáta – Renyagyár sokszínűség témájú alkotásait mutatja be. A képek rendezvény teljes ideje alatt megtekinthetőek.

17:00 Teremtsünk befogadó tereket! workshop az Amnesty International Magyarország szervezésében.

Téma: előítéletek csökkentése, csapatépítés, LMBTQI fogalmak
megismerése, a kortárs bántalmazás (bullying) kezelése.

Ajánlott korosztály: 14-19 év, de minden korosztály részvételére számítunk.

“Szeretnéd, ha az osztályodban, csoportodban olyan befogadó légkör uralkodna, amiben mindenki biztonságban érzi magát? Szeretnéd megvédeni a kisebbségben, különösen szexuális és nemi kisebbségben lévő gyerekeket, fiatalokat attól, hogy zaklatás, bántalmazás áldozatai legyenek? Az LMBTQI diákok 80%-áról terjesztettek már rosszindulatú pletykát, 78%-uk élte meg, hogy társai szándékosan kirekesztik. Bár a jelenlegi törvények arra próbálnak rávenni minket, hogy róluk, azaz körülbelül minden tizedik gyerekről és fiatalról ne is beszéljünk, szerintünk ezt mégis kötelességünk megtenni. 90 perces foglalkozásunkon ismereteket adunk át a szexuális és nemi kisebbségekről. Olyan gyakorlatokat viszünk be, amelyek segítenek a diákoknak jobban megismerni egymást, kiállni egymásért és önmagukért.”

A workshopon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Kérjük, itt jelentkezz:
https://civicrm.amnesty.hu/civicrm/event/info?id=712&reset=1

A műhelyfoglalkozást Landy Annamária, az Amnesty megbízott emberi jogi oktatási programvezetője és Rimai Dávid, az Amnesty pécsi regionális koordinátora tartják.

—–

AUGUSZTUS 31.
ECK Coworking Iroda, Citrom utca 12.

17:00 Találd meg a hangod a nehéz helyzetekben is! Műhely a TASZ és a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQI Pszichológiai Szekciójának szervezésében.

“Bent ragad a szó? Nem tudod mitévő legyél, amikor kirekesztve érzed magad? Szeretnél asszertívan, megfelelő tudás birtokában kiállni a saját vagy hozzátartozóid érdekeiért? Segítünk! A TASZ és a Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQI Pszichológiai Szekciója
interaktív, kiscsoportos műhelyén hétköznapi eseteken keresztül ismerheted meg azokat a jogi lehetőségeket és megküzdési stratégiákat, amelyek segítségével bátran kiállhatsz magadért és másokért! Gyere el, ha érezted már úgy, hogy tehetetlen vagy az iskolában, az orvosnál, állami hivatalokban vagy akár a szomszéddal szemben, amikor nemi alapon vagy szexuális orientációd miatt diszkriminálnak.”

A műhelyen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jelentkezési lap: https://tasz.hu/talald-meg-a-hangod-nehez-helyzetekben-is

A műhely vezetői:
Lászlóffy Julianna klinikai szakpszichológus, pár és családterapeuta, pszichodráma vezető – Magyar Pszichológiai Társaság LMBTQI+ Pszichológiai Szekció
Brumecz Viktória jogász – Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) Regionális Programfelelős

—–

SZEPTEMBER 1.
Reggeli, Király u. 23-25.

15:30 Beszélgetés Veszprémi Szilveszter költő – bloggerel Helyek, ahol rám öröm vár című kötetéről és civil vállalásokról. Szilveszterrel Molnár Mónika, a Szabad Szívekért Közösség koordinátora beszélget.

17:00 Az LMBTQI közösségek helyzete, helye és szerepe Magyarországon – kerekasztal beszélgetés

Árkovits Amaryl pszichiáter és kiképző pszichoterapeuta beszélget olyan működő LMBTQI szervezetek képviselőivel, akik mindennapos szélmalomharcot vívnak az LMBTQI emberek jogaiért, jólétéért, testi lelki biztonságáért, társadalmi befogadásáért. Milyen lehetőségeink vannak ebben az országban, mi motivál minket, közösségszervezőket abban, hogy a nehéz környezetben is lelkesen dolgozunk céljainkért.

A kerekasztal résztvevői: Háttér Társaság, Labrisz Leszbikus Egyesület, Diverse Youth Network és a Szabad Szívekért Közösség képviselői

19:00 After party

A programokon való részvétel ingyenes!

Gyertek, éljenek a szabad szívek!

ECK Közösségi Iroda

Citrom utca 12.
Pécs, Baranya megye 7625 Magyarország
+ Google Térkép