A Dignity World egy emberi jogokkal kapcsolatos virtuális játszótér, ahol a különböző korosztályok számítógépes játékokon keresztül ismerkedhetnek meg a modern világ kihívásaival, az alapvető emberi jogokkal és a különböző társadalmakat érintő problémákkal.

A különböző témák szerint kategóriákba rendezett játékok között ügyességi, akció, stratégiai, szerepjáték, kvíz található. Egyes játékok szórakoztatóak, több az oktatást és a nevelést helyezi középpontba. S vannak kifejezetten frusztráló játékok is, mivel rendkívül hasonlítanak a  valóságra: lehetetlen a hagyományos keretek között győzedelmeskedni, a játékmenet súlyos erkölcsi és morális döntések elé állíthatja a játékosokat.

Az Erasmus+ Program keretében megvalósuló fejlesztésben a magyar résztvevők mellett észt, horvát, olasz és spanyol civilek vesznek részt. Az Attiva-Mente olaszországi szervezete a migráció és menekültek, a spanyolországi Asociación Cazalla Intercultural a genderkérdést, az Agencija Lokalne Demokracije Osijek Eszékről az aktív társadalom, míg az észt Seiklejate Vennaskond a rasszizmus és előítéletek megelőzésének kérdéskörét helyezi a középpontba. A projektet koordináló Emberség Erejével Alapítvány a gyermekjogokra fókuszált.

Belépek a Dignity Worldbe!