Roma hősök a XX. században címmel kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban. A tárlat célja bemutatni, hogy az elmúlt 100 évben a magyar nemzetnek milyen fontos részét képezték a legkülönfélébb cigány emberek, a művészektől a sportolókon át, a tudományos kutatókig. A kiállítás várhatóan országos útra kel.

Az Európai Uniós forrásokért felelős miniszter közölte, hogy mivel az M3-as metró akadálymentesítése beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a jövőben nem készülhetnek többé olyan állami beruházások, ahol ezt a szempontot nem érvényesítik.

A kormányszóvivő a Magyar Tudományos Akadémia kutatására hivatkozva a kormányinfón jelentette be, hogy mivel az elmúlt években 10 százalékkal nőtt az iskolai szegregáció mértéke, ezért az új Nemzeti Alaptanterv készítése mellett felülvizsgálják a magyar oktatáspolitika teljes koncepcióját.

A parlamenti pártok közös szándéknyilatkozatban kötelezték el magukat amellett, hogy 2020-tól az azonos nemű párok közösen fogadhatnak örökbe gyermeket.

Magyarország ratifikálta az Európa Tanács Egyezményét a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról, közismertebb nevén az isztambuli egyezményt. Az MTI meg nem erősített parlamenti forrásokra hivatkozva azt is közölte, hogy Magyarország következő kormányának is lesz női tagja.

Várhatóan az Európa Parlamenti választások után kötelező lesz a menedékkérők számára minden nap ételt biztosítani a tranzitzónákban. A hírre reagálva az ENSZ menekültügyi főbiztosa, Nobel-békedíjra terjesztette fel a magyar kormányt.

Orbán Viktor a szokásos pénteki Kossuth Rádiós interjúja során arról beszélt, hogy az országot járva ráébredt, hogy a civil szervezetek elengedhetetlenül fontos munkát végeznek és a jövőben igyekszik erősíteni a feltételeit annak, hogy tevékenységeiket független módon, biztonságos jogi környezetben végezhessék.