Az Élmény Tár Tanodat azzal a céllal hoztuk létre, hogy esélyt teremtsünk a tanulásban a hátrányból induló gyerekeknek. Évekkel ezelőtt egy olyan közösségi teret alapítottunk Pécs Gyárvárosban, ahova a környékbeli mélyszegénységben élő gyerekek és jobb módú társaik egyaránt betérhetnek és közös játékokon, fejlesztő tevékenységeken keresztül jól érezhetik együtt magukat.

A Menedékből született meg a tanoda, aminek létrejöttével egy intenzívebb működésnek köteleztük el magunkat, ahol strukturáltabb, átgondoltabb keretek között napi szinten és nagy tudatossággal foglalkozunk a gondunkra bízott gyerekekkel.

Célunk, hogy minél több sikerélményhez juttassuk a hozzánk járó gyerekeket az iskolán belül és kívül egyaránt, mivel ezzel nőhet az önbizalmuk, önbecsülésük. Sok családnak nincs pénze arra, hogy drága szakkörökre, külön órákra járassák a gyerekeiket, ezért igyekszünk ezeket a szükségleteket kielégíteni.

A szabadidős programlehetőségek is nagyon ritkák a legtöbb család körében, így ritkán tudnak kimozdulni abból a környezetből, amelyben minden napjukat töltik. Ezért célunk az is, hogy a gyereket minél több külsős, szabadidős élményben is részesítsük, amelyeken keresztül tágíthatják világképüket.

Támogasd adód 1 százalékával az Emberség Erejével Alapítványt! Adószámunk: 18327568-1-02