Idén hat városban, köztük Pécsen rendezik meg az Új Nap – Új Remények közösségi adománygyűjtő kampányt október 5-én. A hajnali séta a belvárosból indul és a Dömörkapunál, a Flóra-pihenőnél véget napkeltekor.

A szeptember óta zajló adománygyűjtő kampány központi eleme az éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A hajnali séta fő résztvevői azok az adománygyűjtő követek, akik az eseményen való részvételükkel egy-egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat. A pécsi gyalogláson két szervezet, a Hétágfa Egyesület és a Tandem Színház Egyesület gyűjt adományokat programjaikra.

A Hétágfa Egyesület az összegyűjtött támogatásokból egy speciális tanösvényt alakítana ki Hétágfa Tanösvény néven, ami tanít, alkotásra és elmélyülésre ösztönöz. Tematikájában más és több mint a megszokott erdei tanösvények vagy ügyességi pályák, hiszen a természet mélyebb ismeretére, a landart illetve az újrahasznosítás jegyében alkotásra is ösztönöz.

A Tandem Színház Egyesület a Bringa-verklivel a hajléktalan emberekért gyűjt a középiskolásoknak szóló érzékenyítő színházi előadásaikra. Az Első Kézből a Hajléktalanságról keretében hajléktalan emberek mennek az iskolai osztályokba beszélgetni a mindennapjaikról. A Tandem gyűjtésének célja: 10 előadás és a hozzá kapcsolódó Első Kézből a Hajléktalanságról program lebonyolítása 10 középiskolai osztály számára.

A pécsi séta menetrendje

  • 4:35 Gyülekező az Erősödő Civil Közösségek Irodája előtt (Citrom utca 12.)
  • 4:45 Indulás a Dömörkapuhoz
  • 6:30 Érkezés a Flóra-pihenőhöz
  • 6:50 Napfelkelte

Az esemény főszervezője a Civil Iránytű Alapítvány, a Jóügyekért.hu portál működtetője. Az Alapítvány immár öt éves tapasztalattal rendelkezik a Követes adománygyűjtő akciók szervezése terén, csak 2018-ban 51 civil szervezetet több mint 55 millió forintos bevételhez segítve.