Támogatói kampányt indítunk a pécsi iskolások emberi jogi neveléséért. A december 3-án induló kampányunkkal mi is csatlakozunk a Giving Tuesday, vagyis az Adakozó Kedd jó cselekedeteket népszerűsítő, világméretű akciójához. S nemcsak kérünk, de adunk is!

Miért van szükség a támogatásodra?

Célunk, hogy az általunk támogatott 100 tanulón túl további 150 diák vehessen részt díjmentesen az Emberség Játék Kavalkádján, s kipróbálja az emberi jogi neveléssel kapcsolatos foglalkozásainkat.

Ehhez 150 000 forintra van szükségünk!

Pénzadományoddal a kampány ideje alatt, december 3. és 13. között te is támogathatod a pécsi iskolások emberi jogi nevelését!


De mi az az Emberség Játék Kavalkád?

Az Emberség Erejével Alapítvány első Játék Kavalkádját december 16. és 18 között rendezzük meg. Egy olyan interaktív játékteret hozunk létre, ahol az általános és középiskolai osztályok diákjai és tanárai megismerkedhetnek alapítványunk emberi jogi neveléssel foglalkozó online, illetve asztali társasjátékaival, installációival.


Saját erőforrásból azt tudjuk vállalni, hogy 100 gyerek eljut a Kavalkádra. Ez a szám akár 250 főig is bővíthető, de a további 150 gyerek részvételéhez rád is szükség van!

Most Neked is lehetőséged van támogatni azt, hogy minél több diák és tanár jusson el az Emberség Játék Kavalkádra!


Miért fontos és jelent sokat ez a diákoknak és tanáraiknak?

Egy működő demokráciához demokratákra van szükség. Alapítványi munkánk során azon dolgozunk, hogy szórakoztató módon, de mégis komolyan foglalkozzunk olyan témákkal, mint az emberi jogok, demokrácia, aktív állampolgárság, társadalmi felelősségvállalás, szolidaritás. A játékokban az a jó, hogy komoly tudásháttér mellett észrevétlenül és izgalmasan fejlesztik a résztvevők képességeit, készségeit. Ez azért is fontos, mert erre legtöbbször kevés erőforrás jut egy intézményben.


Hogyan tudom támogatni a programot?

Egy tetszőleges, számodra nélkülözhető, de másoknak sokat jelentő összeg elutalásával!

Az emberség erejével Alapítvány
Takarékbank
50800111-15327765

A közleményben kérjük tüntesd fel: kavalkád adomány!

 • Ha 1 000 forinttal támogatsz, akkor már eljuttattál egy gyereket a Kavalkádra!
 • Ha 6 000 forinttal hozzájárulsz a program költségeihez, akkor 6 gyermek részvételét tetted lehetővé!
 • Ha 12 000 forintot utalsz a programra, akkor egy fél osztályközösséget eljuttattál a Kavalkádra!
 • Támogass 20 000 forinttal, és egy egész iskolai osztályt elviszünk a Kavalkádra!

És mit adtok cserébe?

 • Ha 1 000 forinttal támogattad a programot, akkor küldünk neked egy névre szóló online támogatói oklevelet!
 • Ha 6 000 forintot utaltál, névre szóló okleveled postán küldjük el!
 • Ha 12 000 forintot ajánlottál fel a gyerekeknek, akkor a postai oklevélen kívül egy-egy szelfit is küldünk a programról, az egyik résztvevő osztállyal.
 • Ha 20 000 forinttal támogattad a Kavalkád megvalósulását, akkor az oklevélen kívül megajándékozunk az egyik saját készítésű játékunkkal.

Majd elfelejtettem, és közben mit csináltok ti?

Az Adakozó Kedden mi sem tétlenkedünk, az Emberség Erejével teljes csapata felkerekedik és adományfutárrá válik. Az Adományfutárral eljuttatjuk támogatóink által felajánlott ruhákat, konyhai eszközöket, lámpákat, játékokat 10 olyan helyre, ahol igazán nagy szükség van rá. Olyan kisebb településekre, ahova rendszerint nehezebben jutnak el az adományok.

Az emberség Adományfutár úticéljai többek között:

 • Gilvánfa
 • Siklósbodony
 • Nagytótfalu
 • TÁMASZ Alapítvány
 • Családok Átmeneti Otthona, Pécs

Az Adományfutárról bővebben ITT olvashatsz!


Mi az a Giving Tuesday?

A Giving Tuesday, vagyis Adakozó Kedd az adakozást és a jó cselekedeteket népszerűsíti világszerte. A Black Friday és a Cyber Monday után következő nap, amely az előző két nap költekezési lázát hivatott ellensúlyozni egy igen egyszerű, kedves ötlettel. A mozgalom lényege, hogy ezen a napon tegyél valami jót! Adományozz pénzt egy jó ügy számára, vigyél ételt vagy ruhát egy rászorulónak, menj el önkéntesnek és adakozz munkával, tevékenységgel, törődj másokkal.


Ha most nem támogatnál, de játszanál egy jót, próbáld ki az emberi jogokat játékos formában bemutató Story Dice (Google Play vagy App Store), illetve Word for Word (Google Play vagy App Store) játékunkat!