Aradi Fanni, a A Város Mindenkié Pécs csoport aktivistája és Civilkollégium közösségszervezője. Közéleti területen és társadalmi kérdésekben középiskolás kora óta aktív, számos mozgalomban részt vett.

Évek óta kimagasló elkötelezettséggel végez érdekérvényesítő tevékenységet. Nemcsak saját korosztályának lehet példa az az elhivatottság és emberi hozzáállás, amit ő képvisel.

A társadalmat megszólító rendezvények, az érdekérvényesítés, megmozdulások szervezése éppúgy az ÁVM tevékenységének része, minthogy segítséget nyújtanak a hozzájuk forduló lakhatási szegénységben élőknek. Fontosnak tartják, hogy az önkormányzat döntéshozóit, hivatalnokait egy asztalhoz ültessék a helyi hajléktalanellátásban dolgozó szervezetekkel, ezzel érdemben előmozdítva a valódi megoldások keresését.

A budapesti központú mozgalomnak Aradi Fanni nélkül nem alakulhatott volna ki a pécsi szervezete. Nemcsak egyéni, kritikai, szolidáris hangja kellett ehhez, hanem sok erő, munka, megértés, egyenrangúságra törekvés. Szelíden és határozottan hoz létre, működtet rendszerszintű kritikai jelenléttel folyamatokat.

Az Emberség-díjat március 21-én, alapítványunk születésnapján adjuk át díjátadó est keretében.

A fotót Kátai Dalma készítette.