A Vadvirág Alapítvány 25 éves megalapítása óta egy olyan társadalomért tevékenykedik, amelyben az emberi méltóság és a segítségnyújtás az elsődleges értékek. Az első években főként sérült gyermekeknek és családjaiknak segítettek, tevékenységeik köre mára jelentősen kiszélesedett, a területen komplex szolgáltatóvá és mérvadó szereplővé váltak.

A kaposvári civil szervezetet 1995-ben hozták létre. Az elkötelezett munkatársak rengeteget tettek azért az elmúlt években, hogy segítsék a sérült gyermekek elfogadását, beilleszkedését, hogy nyitottabbá, érzékenyebbé váljon irántuk a társadalom. A szervezet kezdetben főleg sérült gyermekeknek nyújtott szolgáltatást, majd egyre nagyobb hangsúlyt fektettek az integrált és fejlesztő foglalkozások szervezésére, tartására is, s ezek az integrált programok ma fontos szerepet töltenek be az alapítvány életében.

A gyermekek speciális fejlesztése mellett az egészséges személyiség kialakulásának elősegítése fontos céljuk, hogy a fiatalok kreatív, pozitívan gondolkodó, a problémákat kihívásnak tekintő, egészségtudatos felnőttekké váljanak. Mindezt úgy, hogy a gyermekek és családjaik, valamint a felnőttek a náluk töltött órákat pozitív élményként, örömforrásként éljék meg. Ezt segíti az intézményi jelleget nélkülöző, barátságos, családias hangulat.  

Népszerű foglalkozásaik a mozgásfejlesztés, a torna, a masszás, a művészetterápia és az uszodai, vízi programok. Kiemelt figyelmet kapnak az integrációt segítő, társadalom-érzékenyítő és szabadidős foglalkozások (virtuális sport, horgászat, boccia). Saját fejlesztésű Tanulás Könnyítő Programjuk egy komplex módszertan, amivel jelentős eredményeket értek már el.

Irodájukban megváltozott munkaképességű dolgozókat is foglalkoztatnak, önkénteseik segítségével térítésmentes tanácsadást nyújtanak az őket megillető ellátásokat illetően. A városban működő speciális szakiskolával több közös projektet is megvalósítottak már, az alapítvány munkáját gyógypedagógusok, edzők, rehabilitációs szakemberek is segítik. Működésük, szolgáltatásaik folyamatosan megújuló fejlesztése mellett a szakmai hitelesség és a fenntartható minőség jellemzi őket.