Végezd el az Amnesty International Magyarország online kurzusát, hogy megismerd, milyen hatásai vannak a koronavírusnak az emberi jogokra, hogy az államoknak milyen kötelezettségei vannak a világjárvány kapcsán és megtudd, hogy mit tudsz tenni te személyesen a koronavírus ellen.

Nehéz időket élünk. Veszélybe került az emberek egészsége és biztonsága. Sokan megbetegedtek, és többen meg is haltak. Sokan bezárkóznak és elszigetelik magukat egymástól, szeretteiktől. Cégek állnak le és emberek veszítik el munkájukat. Eseményeket mondanak le, és egyre nehezebb előretervezni.

Bár a helyzet reménytelennek tűnhet, a válság lehetőséget ad a megújulásra és a változásra. Együtt elutasíthatjuk a gyűlöletet és a kirekesztést, hogy helyettük empátiával és megértéssel forduljunk egymás felé.

A vírus terjedése megmutatta, hogy nagyobb hatásunk van egymás életére, mint azt eddig hittük, bárhol is legyünk a világban. Ugyan most úgy tűnhet, hogy fizikailag eltávolodunk egymástól, mégis össze kell fognunk és együtt kell cselekednünk!

A kurzus végére

  1. Megérted, hogy milyen hatásai vannak a koronavírusnak az emberi jogokra 
  2. Átlátod, hogy a különböző államoknak milyen emberi jogi kötelezettségei vannak a világjárvánnyal kapcsolatban
  3. Megismered, hogy a koronavírus kapcsán, hogyan tehetsz te is úgy a társadalmi felelősségvállalás elősegítésért, hogy cselekedeteid az emberi jogokkal is összhangban legyenek