A sajtószabadság világnapja alkalmából készítettünk ismeretterjesztő játékot. Az oktatási segédanyagként is használható program tíz neves újságíró történetén és kapcsolódó minijátékokon keresztül mutatja be a független sajtó fontosságát.

Minden év május 3-án ünnepeljük a sajtószabadság világnapját. A szabad véleménynyilvánítás és a szabad média a demokrácia alapja. Az újságíró ellenőrzi a mindenkori hatalmat, a média tájékoztatja az embereket. Az újságírók ezért nagyon fontos szereplői az életünknek, és munkájuk létfontosságú egy demokráciában.

Ismerkedj meg néhány kiemelkedő újságíróval a világból és próbáld ki a játékokat. De vigyázz! A nemes ügy szolgálatában álló újságírók élete “nem csak játék és mese”, hanem nagyon veszélyes üzem, ahol a valóság írja a legmeghökkentőbb történeteket.

Made with Padlet

Az ismeretterjesztő játékot itt is kipróbálhatod, vagy a nagyobb felbontásért nyisd meg új ablakban. Az újságírók történetéért kattints a jelölőkre a térképen. A minijátékokat és a bővebb információt a portrék alatt található szöveges rész végén találod.

Figyelem! Néhány telefonon, tableten és számítógépen a jobb felbontás és az olvashatóság miatt érdemes a képek jobb felső sarkában található három pontra kattintani, és megnyitni a bejegyzést!


Gyűjts szuperjó jelvényeket a játékok elvégzésével! Ha már kipróbáltad a játékot, szerezd meg a jelvényeket! Használd a BadgeWallet appot (Android vagy iOS), vagy a badgecraft.eu oldalt.

Jelvény kódok
Free Press Explorer: ksqv8t
Free Press Messenger: hqqyqn
Free Press Supporter: s53ytv


Nézd meg összeállításunkat olyan újságírókról, akik az életüket áldozták a szabad sajtóért!