Kiírták az idei Új Nap – Új Remények közösségi adománygyűjtő kampányt. Pécsen az Emberség Erejével Alapítvány támogatásával valósul meg a program. Arra kértük a tavalyi résztvevőket, osszák meg velünk az élményeiket, milyen érzés volt részt venni a kampányban!

A tavalyi programon Pécset nagy sikerrel képviselte a Hétágfa Egyesület és a Tandem Színház Egyesület.

A Hétágfások egy különleges tanösvény létrehozására indítottak kampányt.

Érdekes tapasztalás volt a kampányolás egy hónapja. Mikor világossá vált számomra, hogy a követ léttel mire vállalkoztam, kicsit megijedtem. Szívesen osztok meg általam fontosnak, érdekesnek ítélt tartalmakat a közösségi médiában, azonban a saját életem reflektorfénybe állítása és érzéseim, gondolataim nyilvános felvállalása távol áll tőlem.

Jöttek a saját félelmeim: ha naponta posztolgatok, keresem az ismerőseim, írok nekik, akkor majd mindenki biztos elküld, hogy menjek a saját ösvényemre, az ő útjukat ne zavarjam ezzel. Mikor némi segítséggel sikerült ezen túllendülnöm és nyakig belevetettem magam a kampányolásba, sikerült elengednem ezeket a káros előfeltevéseimet és azt vettem észre, hogy bárhová megyek, mindenki érdeklődik, hogy áll a gyűjtés, mi is ez a tanösvény.

Az érzést, amikor elkezdtek jönni az adományok, leginkább a gyerekkorom Mikulás várásához tudom hasonlítani: ott sem, és most sem az volt a fontos, mi van a csizmában, hanem, hogy jött a Mikulás, gondolt rám, hozott valamit, de jó! Minden egyes adomány felvillanyozott, éreztem az összetartást, hogy egy jó ügyért milyen sokan megmozdulunk.

Sokat tanultam magamról, az elengedésről, az önfelvállalásról ennek az új szerepnek a kapcsán.

A kampány lezárultával visszabújok a nyilvánosság elől újra a csigaházamba, a személyes beszélgetésekhez, mert az vagyok én, az az én ösvényem, de már nem ijedek meg, ha ilyen nyilvános kihívások elé állít újra az élet! 

Próbáljátok ki Ti is magatokat e szerepben, sok munkát, kitartást, kreativitást és összefogást igényel, de a befektetett energia többszörösen megtérül, kapcsolódásokban, adományokban, új tapasztalásokban és rengeteg élményben.

Mucsi Gina, Hétágfa Egyesület

A Tandem közössége azért gyűjtött, hogy 10 érzékenyítő színházi előadást és hozzá tartozó programokat szervezzenek középiskolások részére hajléktalan emberek bevonásával.

Az Új Nap Új Remények kampány felemelő és kemény munka. Csak akkor vágj bele, ha biztos vagy benne, hogy a szervezeted és a követeitek valóban képesek napi három-négy órát belerakni ebbe!

Pszichés feszültséget fog okozni, hogy kéréssel fordultok az ismerőseitek felé, nincs még ennek itthon kultúrája. Ezt a feszültséget talán a legnehezebb kezelni. De megéri túllendülni rajta, mert meglepően sok, a vártnál jóval több pozitív visszajelzést fogtok kapni!

Csapatmunkára lesz szükség, segítenetek kell majd egymást kampány anyagok gyártásában, ötletelésben, és lelkileg is. Kitartást és sok erőt igénylő feladat, de sokszorosan megéri: erősödik közben a közösségetek, sokan ezáltal hallanak majd először rólatok és pénzt is szereztek a munkátokhoz.

Jó kihívás, sok sikert kívánok hozzá mindenkinek!

Fábián Gábor, Tandem Színház Egyesület

Az idei adománygyűjtő kampányba május 17-ig lehet pályázni, bővebb információkért érdemes felkeresni a program honlapját!