Szerinted az előítéletek nem csak papíron és a filmvásznon érhetők tetten? Voltál már olyan helyzetben, hogy másnak szeme sem rebbent, pedig éppen megkülönböztettek téged vagy valaki mást? Oszd meg velünk, hogy mi történt! 

E-STAR projektünk keretében olyan valós történeteket, élményeket keresünk, amelyek segítségével foglalkozásainkon beszélgethetünk a diákokkal előítéletekről, diszkriminációról. Fontosnak tartjuk, hogy emberi jogi nevelési tevékenységünk során életszerű tapasztalatokon és valóságos példákon keresztül dolgozzuk fel a témákat.

Ha valaha téged érő hátrányos megkülönböztetést tapasztaltál, esetleg tanúja voltál mást érintő kirekesztésnek, mi szeretnénk megismerni. Lehet az egy önkéntelen pillantás, egy sértő mondat, vagy hosszan tartó, ismétlődő viselkedés is. Pozitív tapasztalatot, jó gyakorlatot osztanál meg a fenti témában? Ne habozz, küld el nekünk!

Arra kérünk, az alábbi űrlap kitöltése során a neved leírása nélkül írd meg nekünk az élményedet! Ha mások is szerepelnek benne, változtasd meg a nevüket, hogy anonim maradjon a történet.

Ha úgy döntesz, hogy megosztod velünk az élményeid, előbb gondold végig az alábbiakat:

  • Mi történt?
  • Mi történt utána? 
  • Milyen érzéseid voltak közben?
  • Máshogy reagálnál-e ma, mint akkor? Ha igen, mit és miért tennél másként?
  • Szerinted mit lehet ebből a helyzetből szerinted tanulni?

Nem kell minden kérdésre válaszolnod, de ha bármelyik mentén ki tudod egészíteni a történetedet, akkor mi könnyebben dolgozhatunk majd az általad megosztott élménnyel. 

Köszönjük a segítséged!