A nem, a szexualitás, a rassz, az osztály, az etnikum, a vallás, a test meghatározó tényezők jelenünk, jövőnk, kilátásaink és nehézségeink szempontjából. A Positively Different Rövidfilm Fesztivál ezen adottságok együttállására összpontosít, és olyan szereplők, egyének és közösségek történetét követi nyomon, akik elnyomást tapasztalnak identitásuk miatt.

A fesztivál célja mások életútjának megvilágítása – gyakran a realizmus és a humor, máskor az absztrakció és a kísérletezés révén -, hogy ezáltal teret adjon az együttalkotásnak, a hálózatépítésnek és a kollektív követelések alakításának. A Positively Differenc célja, hogy elősegítse a kereszteződő identitásokat, és felhívja a figyelmet az egyének és csoportok által tapasztalt diszkrimináció és elnyomás kérdéseire.

A filmfesztivál a Through the Lens of The Other című, 12 ország szervezeteinek együttműködésében zajló nemzetközi Erasmus+ projektünk keretében kerül megrendezésre, és a járványhelyzet kevés kellemes velejáróinak egyike, hogy az idei online térbe tolódása révén március 28-ig akár otthonról is megtekinthetjük a világ minden részéről érkezett filmeket.

A filmeket ingyenesen a fesztivál oldalán lehet megtekinteni. A friss információk az esemény Facebook oldalán is nyomon követhető.