Roma közösségekkel foglalkozó szervezetek és informális csoportok számára írt ki pályázatot az Emberség Erejével Alapítvány. Az Erősödő Roma Közösségek program 5 millió forintos keretösszegére május 3-ig lehet pályázni.

A pályázat célja, hogy támogassa azokat a dél-dunántúli (Baranya, Somogy és Tolna megye) régióban működő roma önszerveződő közösségeket, amelyek az oktatás, az érdekvédelem, valamilyen információs tevékenység, a szociális ügyek, az adományszervezés és a közösségi élet erősítésének területén dolgoznak.

A pályázat több körből áll. Az ötleteket az alábbi linken található Google Forms űrlap kitöltésével május 3-án (hétfő) 12:00-ig lehet benyújtani. A pályázóknak ezután részt kell venniük egy pályázatíró műhelyen, ezután kerülhet sor a pályázatok véglegesítésére.

A pályázatok értékelése június első felében megtörténik, a szerződéskötésekre június második felében kerül sor. A pályázatok megvalósítása augusztusban kezdődhet meg, és december 31-ig tart, az egy pályázó által igényelhető támogatási összeg minimum 300.000 Ft, maximum 500.000 Ft

Online pályázati tájékoztató: 2021. április 14. (szerda), 9:00

A pályázat kiírása itt olvasható!