Az utolsó pillanatban melegellenes módosítókkal teletűzdelt pedofiltörvény élénk közéleti tiltakozást váltott ki. A törvény kérdéses része homályosan fogalmaz, gyakorlatban történő alkalmazása erősen kérdéses, de így is alkalmas a fenyegető légkör kialakítására, és lényegében kiszorítja az LMBTQI témákat az oktatási intézményekből. A határozat kapcsán Szabolcsi Marcellel és Szalontai Szonjával beszélgetünk.

Az elmúlt hetekben civilek, művészek, pedagógusok és különböző szakemberek emelték fel hangjukat a homofób propaganda ellen. Egységes álláspont nincsen, bár több pedagógus és pedagógus szakmai szervezet ítélte el a rendelkezést, és/vagy hirdetett polgári engedetlenséget, kollégáikat is a törvény be nem tartására biztatva. A podcast első felében megszólal egy szivárványszülő, egy pedagógus és egy emberi jogi nevelő, az utolsó percekben pedig három „utca embere” mondja el gondolatait. Sorrendben: egy civil aktivista, egy marketingszakember, egy zenész és egy waldorfos pedagógus.

Aki kérdez: Mester Zoltán és Pincehelyi zita
Szignál: Kiss Irina
Arculat: Biacsics Renáta – Renyagyár

A Kék Kanapéról bővebben itt olvashatsz!

A borítóképen látható illusztráció Kristian Chalakov munkája, a Fine Acts felhívására készült. A szervezet arra kért grafikusokat, hogy gondolják újra az emberi jogok vizuális megjelenését.