Online játékot fejlesztett az Emberség Erejével Alapítvány a 2021-es Előválasztás népszerűsítésére. A fiatalokat és kifejezetten az előválasztókat megszólító népszerűsítő játék szeptember 3-án az emberseg.hu/szavazol oldalon válik elérhetővé. A játék a Civil Érdek program keretén belül valósul meg.

Az elsőválasztó korosztályt célzó játék szándékaink szerint közelebb hozza a fiatalokhoz a választás témáját, kézzelfoghatóbbá teszi annak jelentőségét, fontosságát. A projekt keretében korábban tartott gamifikációs és szabadulószobás képzések pozitív fogadtatása nyomán úgy éreztük, a célcsoportban van nyitottság az újonnan megismert eszközökkel történő munka iránt.

Az online kalandjáték a fiatalok állampolgári aktivitását, a választásokon történő tudatos részvételét segíti elő. A játék során négy karakter története ismerhető meg, a bőrükbe bújva kell néha nehéz döntéseket meghozni. Közben megtapasztalható az is, hogy miért is fontos tisztában lenni hazánk működésével.

Az állampolgárok helyi ügyekbe való bevonásának, mozgósításának talán legkényesebb kérdése a célcsoport hatékony megszólítása. A fiatal korosztály körében különösen jellemző a közéleti témáktól való elzárkózás, passzivitás, így az ő megszólításuk fokozottan kihívásokkal teli feladat. Olyan innovatív kommunikációs eszközök létrehozása volt a cél, amelyek segítségével a jelenlegi elszigetelt helyzetben is lehetőség nyílik a fiatalok megszólítására.

Bővebb információ az előválasztásról:
A 2021-ES ELŐVÁLASZTÁS SZAVAZÁST TÁMOGATÓ HIVATALOS WEBOLDAL ELÉRHETŐ IDE KATTINTVA!

A játék az Európai Unió támogatásával, az Ökotárs, a Civil Kollégium Alapítvány, az Emberség Erejével Alapítvány és a TASZ közös programján, a Civilek és választások (EMMM) program keretén belül valósul meg. A programról bővebb információ olvasható az Ökotárs honlapján!