Az Emberség Erejével Alapítvány civil kurázsit ünneplő, a helyi közösségek érdekében tevékenykedő civil csoportok és magánszemélyek bátor, elkötelezett munkáját elismerő regionális díjára február végig várjuk a jelöléseket.


A díjra bárki jelölhet a dél-dunántúli régióból, tehát Baranya, Tolna és Somogy megyéből olyan magánszemélyt és/vagy civil szervezetet, akiről úgy gondolja, a közösségért tett példaértékű munkája elismerésre érdemes.

Olyan embereket és szervezeteket szeretnénk díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

A képhez tartozó alt jellemző üres; emberseg-dij-logo-1024x246.png a fájlnév

A jelölés menete

Jelölni az emberseg.hu honlapon közzétett felületen lehet február 28-ig. Jelölőként kategóriánként egy-egy személy és közösség jelölhető.

A beérkezett jelölések közül az Emberség Erejével Alapítvány kuratóriuma választ ki kategóriánként 5-5 jelöltet. Közülük az alapítvány munkatársai, önkéntesei, felügyelő-bizottsági tagjai, a díj védnökei és partnerei szavazatai alapján talál gazdára a díjat jelképező, villanykörtét formázó szobrocska. Az Emberség-díjat 2021. március 21-én, alapítványunk születésnapján adjuk át.

A kategóriák díjazottjai egyszeri, 100.000 forintos pénzdíjazásban részesülnek.

Ki lehet jelölt?

  • Baranya, Somogy vagy Tolna megyében élő magánszemély, itt működő informális közösség, civil szervezet
  • magánszemély esetén 18. életévét betöltött
  • nem lehet jelölt politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség
  • nem jelölhető az Emberség Erejével Alapítvány alkalmazottja, kurátora, felügyelő-bizottsági tagja, vagy előbbiek közeli hozzátartozója. 

A díjjal kapcsolatban további információ kérhető az emberseg.erejevel@gmail.com email címen. 

Az Emberség-díj 2021 védnökei: Árkovits Amaryl és Simon Wintermans


Az Emberség-díj 2021 médiapartnere a Szabad Pécs.

Az Emberség-díj 2020 nyerteseit itt nézheted meg!