A civil kurázsit ünneplő, a helyi közösségek érdekében tevékenykedő civil csoportok és magánszemélyek bátor, elkötelezett munkáját elismerő regionális díjat alapít az Emberség Erejével Alapítvány.

Az Emberség-díj 2020 nyerteseit március 21-én, alapítványunk születésnapján jelentettük be!

Magánszemély kategória: Zeller Judit
Civil közösség kategória: a Pécsi Janus Pannonius Gimnázium magyar tanári munkaközössége


A díjra bárki jelölhet a dél-dunántúli régióból, tehát Baranya, Tolna és Somogy megyéből olyan magánszemélyt és/vagy civil szervezetet, akiről úgy gondolja, a közösségért tett példaértékű munkája elismerésre érdemes.

Olyan embereket és szervezeteket szeretnénk díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

A jelölés menete

Jelölni az emberseg.hu honlapon közzétett felületen lehetett február 29-ig. Jelölőként kategóriánként egy-egy személy és közösség volt jelölhető.

A beérkezett jelöltek közül az Emberség Erejével Alapítvány kuratóriuma választja ki azt az 5-5 jelöltet kategóriánként, akiket nyilvánosan is bemutatunk. Közülük az alapítvány munkatársai, önkéntesei, felügyelő-bizottsági tagjai, a díj védnökei és partnerei szavazatai alapján választjuk ki a díjazottakat. Az Emberség-díjat 2020. március 21-én, alapítványunk születésnapján adjuk át díjátadó est keretében.

A kategóriák díjazottjai egyszeri, 100.000 forintos pénzdíjazásban részesülnek.

Ki lehet jelölt?

  • Baranya, Somogy vagy Tolna megyében élő magánszemély, itt működő informális közösség, civil szervezet
  • magánszemély esetén 18. életévét betöltött
  • nem lehet jelölt politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség
  • nem jelölhető az Emberség Erejével Alapítvány alkalmazottja, kurátora, felügyelő-bizottsági tagja, vagy előbbiek közeli hozzátartozója. 

A díjjal kapcsolatban további információ kérhető az emberseg.erejevel@gmail.com email címen. 

Az Emberség-díj 2020 védnökei: Köles Ferenc és Veiszer Alinda


Az Emberség-díj 2020 médiapartnere a Szabad Pécs.

A díj logóját Ulrich Ákos tervezte.