A civil kurázsit ünneplő, a helyi közösségek érdekében tevékenykedő civil csoportok és magánszemélyek bátor, elkötelezett munkáját elismerő regionális díjat alapít az Emberség Erejével Alapítvány.

A díjra bárki jelölhet a dél-dunántúli régióból, tehát Baranya, Tolna és Somogy megyéből olyan magánszemélyt és/vagy civil szervezetet, akiről úgy gondolja, a közösségért tett példaértékű munkája elismerésre érdemes.

Olyan embereket és szervezeteket szeretnénk díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

A jelölés menete

Jelölni az emberseg.hu honlapon közzétett felületen, az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2020. február 29-ig. Jelölőként kategóriánként egy-egy személy és közösség jelölhető. A jelölés akkor sikeres, ha az űrlap helyén megjelenik a megerősítő üzenet.

A beérkezett jelöltek közül az Emberség Erejével Alapítvány kuratóriuma választja ki azt az 5-5 jelöltet kategóriánként, akiket nyilvánosan is bemutatunk. Közülük az alapítvány munkatársai, önkéntesei, felügyelő-bizottsági tagjai, a díj védnökei és partnerei szavazatai alapján választjuk ki a díjazottakat. Az Emberség-díjat 2020. március 21-én, alapítványunk születésnapján adjuk át díjátadó est keretében.

A kategóriák díjazottjai egyszeri, 100.000 forintos pénzdíjazásban részesülnek.

Ki lehet jelölt?

  • Baranya, Somogy vagy Tolna megyében élő magánszemély, itt működő informális közösség, civil szervezet
  • magánszemély esetén 18. életévét betöltött
  • nem lehet jelölt politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség
  • nem jelölhető az Emberség Erejével Alapítvány alkalmazottja, kurátora, felügyelő-bizottsági tagja, vagy előbbiek közeli hozzátartozója. 

A díjjal kapcsolatban további információ kérhető az emberseg.erejevel@gmail.com email címen. 

Az Emberség-díj 2020 védnökei: Köles Ferenc és Veiszer Alinda


Jelölő űrlap

A jelölés akkor érvényes, ha valamennyi szövegdobozt kitöltöd.

Kérjük vedd figyelembe, hogy ezen az űrlapon más emberek személyes adatait adod meg. Fontos, hogy mielőtt jelölsz valakit, kérdezd meg, hogy az adatait megadhatod-e. Az általad megadott adatokra is vonatkozik adatkezelési tájékoztatónk, tehát hogy bármikor helyesbíthetők, töröltethetőek az adatbázisunkból, tiltakozni lehet kezelésük ellen, és tájékoztatást nyújtunk a kezelt adatokról.

Adatvédelmi tájékoztató: Az adatkezelés célja, hogy az Emberség-díj jelöltjeivel és a jelölés benyújtókkal az Emberség Erejével Alapítvány fel tudja venni a kapcsolatot emailen vagy telefonon. Az adatkezelés az Emberség-díjak átadásáig, 2020. március 21-ig tart. Ezt követően nem kezeljük sem a jelölő, sem a jelöltek adatait. Az adatkezelés további részleteit az emberseg.hu weboldal használatára érvényes általános adatvédelmi tájékoztató tartalmazza. 


Az Emberség-díj 2020 médiapartnere a Szabad Pécs.