Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

« Összes Események

Közvélemény VIII. #gyerekbarát város

2022.12.13. @ 17:00 19:00

A Közvélemény 8. témája a gyerekbarát város.

Vendégelőadónk: Légrádi Nóra mentálhigiénés szakember, coach, négy gyermek édesanyja

Elterjedt a városokat különböző jelzőkkel illetni: úgy mint kreatív, zöld, okos, élhető. Kissé egyszerűsítve, de jól leírható, hogyan gondolunk a településre. Sőt olykor a városvezetés és a lakók attitűdje, az infrastruktúra fejlettsége is megjelenik benne. A karácsonyi készülődés időszakában a különböző szervezetek kiemelt figyelemet fordítanak a legkisebbekre. Vajon az év nagyobbik részében is megtesznek mindent a gyerekek megfelelő testi-lelki fejlődéséért? Van elég és a különböző igényeknek megfelelő bölcsőde, óvoda, iskola és ezek jól megközelíthetőek? Mi a helyzet a játszóterekkel? Van elég benti játszóház, ha kint esik az eső? A fejlesztő foglalkozások vagy a mozgásra nevelés és a tömegsportok elérhetőek minden pécsi gyerkőc számára? Milyenek a helyi munkahelyek, hogyan kezelik, ha a szülőknek a kicsikkel otthon kell maradnunk? Biztonsággal ki lehet engedni a gyerekeinket az utcára egy kis játékra vagy biciklizésre? Egyszóval, gyerekbarát város-e Pécs?

Gyere, mondd el a véleményedet, hallgass meg másokat!
Számítunk a részvételedre!

A részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁLNI december 11-ig ezen a linken lehet: https://forms.gle/YXiaxpQWd8yhW8KU7

A Közvélemény missziója a progresszív nyilvános fórum meggyökereztetése Pécsett, a városunkat aktuálisan érintő társadalmi kérdések és konkrét ügyek kulturált megvitatása a részvételiség keretei között, buborékon innen és túl.

A program megvalósítását a Szabad Terek támogatta.

A Közvélemény a Pécsi Közösségi Alapítvány a “Jövőtudatos Pécsért – a fenntarthatóság elvei szellemében “ c. projektje támogatásával valósult meg.

Szabadkikötő

Király utca 64.
Pécs, 7625
+ Google Térkép