Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

« Összes Események

Közvélemény VII. #részvételiség

2022.11.29. @ 17:00 19:00

Részvételiség témájában először rendeztek konferenciát Pécsen. A november eleji találkozót több hónapos szakmai program, tanulmányutak, egyeztetések, műhelymunka előzte meg, melyben pécsi civilek, hivatali dolgozók, önkormányzati képviselők vettek részt. Ezek célja az volt, hogy a városban is elinduljon a közösségi programok jó gyakorlata, amelyre világszerte számos külföldi és hazai nagyvárosban van már jó példa. Pécs önkormányzata megtette az első lépéseket a közösségi programok felé. Megkezdődtek egy jövő évi közösségi költségvetés előkészítési munkálatai, és úgy tűnik, az érintettek nyitottak az új módszertanok alkalmazására a jó kormányzás érdekében. Vajon képes-e egy program jelentős változást elindítani? Várhatjuk-e egy-egy ilyen kezdeményezéstől a városlakók részvételével zajló transzparens döntéshozatali kultúra elterjedését? Felkészültek, hajlandóak-e a civilek az érdekeik hatékony képviseletére egy ilyen folyamatban?

Vendégelőadónk: Aradi Fanni közösségszervező, Józsefvárosi Önkormányzat – Közösségi Részvételi Iroda

Gyere, mondd el a véleményedet, hallgass meg másokat!

A részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁLNI november 27-ig ezen a linken lehet: https://forms.gle/YTPaiw9sBeCr5mC1A

A Közvélemény missziója a progresszív nyilvános fórum meggyökereztetése Pécsett, a városunkat aktuálisan érintő társadalmi kérdések és konkrét ügyek kulturált megvitatása a részvételiség keretei között, buborékon innen és túl.

Számítunk a részvételedre!

A Közvélemény csapata
kozvelemeny@emberseg.hu

A program megvalósítását a Szabad Terek támogatta.

A Közvélemény a Pécsi Közösségi Alapítvány a “Jövőtudatos Pécsért – a fenntarthatóság elvei szellemében “ c. projektje támogatásával valósult meg.

Szabadkikötő

Király utca 64.
Pécs, 7625
+ Google Térkép