Loading Events
  • This event has passed.

« All Events

Közvélemény V.

2022.10.18. @ 17:00 19:00

Az elmúlt másfél évtizedben országos és helyi szinten is jelentősen alakult át a médiapiac. A világban zajló folyamatok, változó trendek a magyar sajtóban is megjelentek. A hazai helyzetet ráadásul erőteljes állami beavatkozás faragta, (de)formálta sajátossá. Nagy múltú médiumok szűntek meg, vagy szántották be őket, szerkesztőségeket foglaltak el, új, független központokat alapítottak újságíró-menekültek. A közmédia elvesztette köz jellegét, a propaganda, a dezinformáció, a kormányzatilag irányított álhírek korábban elképzelhetetlen súllyal alakítják a közbeszédet, a szilárdnak hitt sajtóetika és norma helyett az aktuális hatalmi szándék vált irányadóvá. Egy pécsinek ugyan viszonylag sok forrás áll rendelkezésére, hogy a helyi közélet aktuális kérdéseiről több oldalról tájékozódjon, ez azonban inkább a városlakó luxusa. Milyen szerepe maradt a klasszikus sajtóipari termékeknek, betölti-e még küldetését egy nyomtatott újság, egy hagyományos rádió, egy városi televízió? Maradt még ereje a tényújságírásnak a propagandával szemben, vagy a vélemény végérvényesen szent, a hír pedig szabad préda lett? Gyere, mondd el a véleményedet, hallgass meg másokat!

A közéleti vitaest vendégelőadója:
Gűth Ervin újságíró, a Mecseki Müzli szerkesztője, a Telex pécsi tudósítója

A részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁLNI október 16-ig ezen a linken lehet: https://forms.gle/jCnbSZ4MJk5RoFBq6

A Közvélemény missziója a progresszív nyilvános fórum meggyökereztetése Pécsett, a városunkat aktuálisan érintő társadalmi kérdések és konkrét ügyek kulturált megvitatása a részvételiség keretei között, buborékon innen és túl.

Számítunk a részvételedre!

A Közvélemény csapata
kozvelemeny@emberseg.hu

A program megvalósítását a Szabad Terek támogatta.

A Közvélemény a Pécsi Közösségi Alapítvány a “Jövőtudatos Pécsért – a fenntarthatóság elvei szellemében “ c. projektje támogatásával valósult meg.

Szabadkikötő

Király utca 64.
Pécs, 7625
+ Google Map