Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

« Összes Események

Közvélemény VI. #oktatás

2022.11.01. @ 17:00 19:00

Az oktatás és a pedagógusok helyzete évek óta megoldatlan. Alulfizetett, leterhelt és pályaelhagyó tanárok, elégedetlen diákok és szülők, rogyadozó oktatási rendszer, amit katonás és diktatórikus döntések jellemeznek. A vélemény felvállalását általában retorziók követnek. Az intézmények és a pedagógusok helyzetét most tovább nehezíti az energiaválság és az inflálódó forint. Szeptember óta egymást követik a tüntetések, sztrájkok, élőláncok és flashmobok, amely minden magyar családot érintenek. Pécsett is több megmozdulás keretében utcára vonultak tanárok, diákok és támogatók. Van-e esélye a megegyezésnek? Rendezhető a tanárok bérproblémája belátható időn belül? Lehet-e kiút, mielőtt még több tanár hagyja el a pályáját?

Gyere, mondd el a véleményedet, hallgass meg másokat!

Vendégelőadónk: Bosák Levente pedagógus, az Élőlánc a pedagógusokért! szervezője

A részvétel INGYENES, de előzetes regisztrációhoz kötött. REGISZTRÁLNI október 30-ig ezen a linken lehet: https://forms.gle/cnt181J7yhiuKQ8s5

A Közvélemény missziója a progresszív nyilvános fórum meggyökereztetése Pécsett, a városunkat aktuálisan érintő társadalmi kérdések és konkrét ügyek kulturált megvitatása a részvételiség keretei között, buborékon innen és túl.

Számítunk a részvételedre!

A Közvélemény csapata
kozvelemeny@emberseg.hu

A program megvalósítását a Szabad Terek támogatta.

A Közvélemény a Pécsi Közösségi Alapítvány a “Jövőtudatos Pécsért – a fenntarthatóság elvei szellemében “ c. projektje támogatásával valósult meg.

Szabadkikötő

Király utca 64.
Pécs, 7625
+ Google Térkép