Az Emberség Erejével Alapítvány több mint tíz évvel ezelőtt indította első emberi jogi nevelési programjait, helyi általános- és középiskolákkal együttműködve.

Az emberi jogi és a demokratikus állampolgárságra nevelést oktatási fejlesztő események és folyamatok keretében valósítjuk meg: iskolai és azon kívüli programok, tanórák, műhelyek, tréningek, akkreditált képzések, konferenciák, e-learning, oktatási segédeszközök szervezésével és fejlesztésével.

Ingyenesen elérhető és használható tananyagokat, oktatási segédeszközöket, e-learning platformot és az emberi jogi neveléssel foglalkozó játékokat fejlesztünk.

Ha fontosnak érzed az emberi jogi nevelést, adód 1 százalékával támogasd az Emberség Erejével Alapítványt!

A Norvég Civil Támogatási Alap finanszírozásával valósítottunk meg 8 hosszú távú emberi jogi nevelési folyamatot, melyek igazodnak a Nemzeti Alaptantervhez és a hatályos kerettantervekhez, így Magyarország egész területén adaptálhatók.

A 8 folyamat tematikáját, óravázlatait és tapasztalatait az egyMÁStan című, ingyenesen letölthető kiadvány foglalja össze. Az Emberség Erejével Alapítvány két emberi jogi nevelési online platformot is üzemeltet: az Emberség Szabad E-gyetem (E.SZ.E.) e-learning kurzusokat kínál, az Emberség Játszótér pedig olyan online játékokat tartalmaz, melyeket oktatási célokra is lehet használni.

Az emberi jogi nevelés és a demokratikus állampolgárságra nevelés elterjesztése érdekében, a Pécsi Tudományegyetem több képzésében (szociális munkás, pedagógus) tartanak órákat, vagy teljes szemináriumokat az alapítvány trénerei. A szakemberek számára elérhető képzések közül több is rendelkezik akkreditációval.