A Szabad Terek Hálózata közösségépítő kezdeményezés. Együttműködésünk és közösségvállalásunk célja, hogy a civil szervezetek megerősödjenek és megőrizhessék közösségi tereik függetlenségét. Platformot biztosítunk a szervezetek és magánszemélyek közötti kapcsolatok mélyítésére, együttműködések generálására, az egymás iránti cselekvő szolidaritás erősítésére, közéleti és kulturális tartalmak közvetítésére és befogadására Szabad Terekben.

Alapértékeink

A Szabad Terek Hálózatához kapcsolódó szervezetek és közösségi terek elkötelezettek az alábbi értékek mellett, melyek mindennapjainkat átszövő normarendszerként szolgálnak és az együttműködésünk alapját képezik.

Nyitott, befogadó és hozzáférhető
Fontos számunkra az emberi méltóság tiszteletben tartása és az emberi jogok védelmezése. Közösségi tereinket szolidaritás, befogadás és támogatás jellemzi. Törekszünk rá, hogy a programok és szolgáltatások hozzáférhetőek legyenek bárkinek.

Autonóm és átlátható
Működésünk független az államtól és a pártoktól, tevékenységünk és gazdálkodásunk transzparens.

Közösségteremtő
Együttműködésünk alapja a személyesség. Erősítjük és támogatjuk a helyi közösségeket, segítjük a kapcsolatok kialakítását és elmélyítését.

Cselekvésközpontúság és progresszivitás
A Szabad Terek Hálózata aktív közösség. Elveink mentén irányt- és példát mutatunk más szervezetek, közösségek és az egész társadalom számára. Cselekszünk értékeinkért, egymásért és másokért.