Lezárult az Emberség-díj 2020 jelölési időszaka, a határidőig 196 érvényes jelölés érkezett be alapítványunkhoz.

A 85 jelölt közül 56-an a magánszemély, 29-en a civil közösség kategóriában indulnak az elismerését. A jelöltek között 10 tolnai, 8 somogyi, 67 baranyai található.

A beérkezett jelölések közül alapítványunk kuratóriuma választja ki azt az öt személyt és öt közösséget, akiket március 8-át követően honlapunkon és Facebook oldalunkon is bemutatunk majd.

Közülük az alapítványunk munkatársai, önkéntesei, felügyelő-bizottsági tagjai, partnerei és a díj védnökei által adott szavazatok alapján kerülnek ki a kategóriák díjazottjai, akik egyszeri, 100.000 forintos pénzdíjazásban részesülnek. Az Emberség-díjat március 21-én, alapítványunk születésnapján adjuk át díjátadó est keretében.

Mint arról korábban hírt adtunk: a civil kurázsit ünneplő, a helyi közösségek érdekében tevékenykedő civil csoportok és magánszemélyek bátor, elkötelezett munkáját elismerő regionális díjat alapított az Emberség Erejével Alapítvány.

Az Emberség-díjra bárki jelölhetett a dél-dunántúli régióból, tehát Baranya, Tolna és Somogy megyéből olyan magánszemélyt és/vagy civil szervezetet, akiről úgy gondolta, a közösségért tett példaértékű munkája elismerésre érdemes.

Olyan embereket és szervezeteket szeretnénk díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

A díj alapítását azután jelentettük be, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata megfizette azt a 250.000 forintos sérelem-díjat, amire a pécsi ítélőtábla kötelezte az Emberség Erejével Alapítvány személyiségi jogainak megsértése miatt.

Az Emberség-díj 2020 védnökei: Köles Ferenc és Veiszer Alinda, médiapartnere a Szabad Pécs.