A civil kurázsit, a polgári bátorságot ünneplő régiós díjat alapít az Emberség Erejével Alapítvány a pécsi önkormányzat által megfizetett sérelemdíjból.

Mint arról korábban hírt adtunk, a Pécsi Ítélőtábla május végén elmarasztalta másodfokon Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatát, mint elsőrendű alperest az Emberség Erejével Alapítvány személyiségi jogainak megsértésében. A bíróság az önkormányzatot 250.000 Ft sérelemdíj megfizetésére, illetve hivatalos közlemény kiadására kötelezte. 

Sajnálatunkra sem az önkormányzat, sem a nyilatkozatot előterjesztő Páva Zsolt nem tett lépéseket a valótlanságokon alapuló nyilatkozat visszavonására, s bocsánatot sem kértek a terjesztett hazugságok miatt.  Újfent hangsúlyozzuk, hogy amíg ez a nyilatkozat érvényben van, az Pécs szégyene.

Hogy a rosszat jóra fordítsuk: a pécsi önkormányzat által a napokban megfizetett 250.000 Ft összegű sérelemdíjból díjat alapítunk. A díj célja a civil kurázsi, az állampolgári öntudatot elismerése. Olyan, a dél-dunántúli régióban, Baranya, Tolna vagy Somogy megyében élő/működő személyek, közösségek és szervezetek jelölését várjuk, aki vagy akik felhívták a figyelmet valamely hatalom, hatalmi szerv visszaélésére, felemelték szavukat a környezetükben tapasztalt igazságtalanság ellen, tetteikkel kiálltak a civil és polgári értékek mellett.