Balogh Krisztina mindössze három évet dolgozott a magyar közmédiánál. Pedig ez volt a gyerekkori álma. 

Mi ez? A sajtószabadság világnapja alkalmából készítettünk ismeretterjesztő játékot. Az oktatási segédanyagként is használható program tíz neves újságíró történetén és kapcsolódó minijátékokon keresztül mutatja be a független sajtó fontosságát.

“Az utolsó időszakban olyannyira kiközösítve éreztem magamat MTVA-riporterként, mint amikor kisiskolásként lecigányoztak.” 

Balogh Krisztina nem tudott tovább együttélni azzal, amit ott tapasztalt. Úgy érezte, hogy nem azért tanult, hogy rá is azt mondják hírhamisitó, propagandista. Inkább feladta karrierjét, és külföldre költözött.

Közszolgálat vs. propaganda

A közmédia szerepe óriási. Informálhatja az állampolgárokat, vagy információt tarthat vissza. Az információ elferdítésével manipulálhatja is az embereket. A közszolgálati média szerepe, hogy a legmegbízhatóbb hírforrás legyen, hiszen az adófizetők pénzéből működik, akik megérdemlik a hiteles tájékoztatást. Az is a közszolgálati média fontosságát mutatja, hogy az állami hatalom gyakran próbálja befolyásolni.

Ha szeretnél még többet megtudni a közmédiáról, kattints a játékunkért!


Ismerkedj meg a többi újságíróval is a világból és próbáld ki a játékokat. De vigyázz! A nemes ügy szolgálatában álló újságírók élete “nem csak játék és mese”, hanem nagyon veszélyes üzem, ahol a valóság írja a legmeghökkentőbb történeteket.

Made with Padlet

Gyűjts szuperjó jelvényeket a játékok elvégzésével! Ha már kipróbáltad a játékot, szerezd meg a jelvényeket! Használd a BadgeWallet appot (Android vagy iOS), vagy a badgecraft.eu oldalt.

Jelvény kódok
Free Press Explorer: ksqv8t
Free Press Messenger: hqqyqn
Free Press Supporter: s53ytv