Walter Robinson szerkesztő és csapata a Boston Globe újságnál, 2003-ban Pulitzer-díjat kapott, amiért cikksorozatban leplezte le a katolikus egyház szexuális visszaéléseit. A történetükből Oscar-díjas film készült Spotlight címmel.

Mi ez? A sajtószabadság világnapja alkalmából készítettünk ismeretterjesztő játékot. Az oktatási segédanyagként is használható program tíz neves újságíró történetén és kapcsolódó minijátékokon keresztül mutatja be a független sajtó fontosságát.

“Gyakran akár kezet is emelnél az elkövetőre, annyira szeretnéd, hogy azonnal megbűnhődjön. De én nem a bosszút keresem, hanem az igazságot.”

Amikor a sajtó szolgáltat igazságot

Az újságírók munkája azért is fontos, mert rengeteg disznóság leleplezetlenül és büntetlenül maradna a világban, ha nem hívnák rájuk fel a nyilvánosság figyelmét. Ezek a történetek gyakran szolgálnak alapanyagul filmekhez.

Te ismersz ilyeneket? Tedd próbára magad a játékunkban!


Ismerkedj meg a többi újságíróval is a világból és próbáld ki a játékokat. De vigyázz! A nemes ügy szolgálatában álló újságírók élete “nem csak játék és mese”, hanem nagyon veszélyes üzem, ahol a valóság írja a legmeghökkentőbb történeteket.

Made with Padlet

Gyűjts szuperjó jelvényeket a játékok elvégzésével! Ha már kipróbáltad a játékot, szerezd meg a jelvényeket! Használd a BadgeWallet appot (Android vagy iOS), vagy a badgecraft.eu oldalt.

Jelvény kódok
Free Press Explorer: ksqv8t
Free Press Messenger: hqqyqn
Free Press Supporter: s53ytv