A civil kurázsit ünneplő Emberség-díj 2021-re olyan magánszemélyek és civil közösségek jelölését várjuk, akik közösségért tett példaértékű munkája elismerésre érdemes.


A díjra bárki leadhatja jelölését az alapítvány honlapján február 28-ig. Jelölni Baranya, Somogy vagy Tolna megyében élő magánszemélyt, itt működő informális közösséget, civil szervezetet lehet. A jelölt nem lehet politikai pártokhoz kötődő tevékenységet végző magánszemély és közösség.

Van olyan ismerősöd, aki folyton felemeli a hangját, ha igazságtalanságot tapasztal a környezetében? Unokatestvéred folyton gyűjtést szervez rászorulóknak? A szomszéd néni éjjelente virágokat ültet a környék zöldfelületeire? Meséld el nekünk a történetüket, jelölj az Emberség-díj 2021-re!

Olyan embereket és szervezeteket szeretnénk díjazni, akiknek fontosak az Emberség Erejével Alapítvány értékei, tehát munkájukat a közösség, a nyitottság, a cselekvés, az autonómia, az állampolgári öntudat és az emberi méltóság szellemében végzik.

Összefogtak a környéken élők, és hétvégén összegyűjtötték a szemetet az utcákról? Összeállt egy csapat fiatal, és életet lehelt a közösségi házba? Petíciót indítottak, közmeghallgatásokra járnak a munkatársaid, hogy felhívják a döntéshozók figyelmét egy problémára? Néhány szülő az utcából elérte, hogy az önkormányzat felújítsa a leromlott játszóteret, és fekvőrendőrt építsen? Meséld el nekünk a történetüket, jelölj az Emberség-díj 2021-re!

Az Emberség-díjat március 21-én, alapítványunk születésnapján adjuk át. A kategóriák díjazottjai egyszeri, 100.000 forintos pénzdíjazásban részesülnek. Az Emberség-díj 2021 védnökei: Árkovits Amaryl és Simon Wintermans.

Ismersz olyan védőnőt vagy szociális munkást, aki nem elégszik meg a munkaidejével, de egészségnapot szervez, családi programot a helyes táplálkozásáért? A gyermeked tanára nemcsak maga viszi a krétát, de sokat dolgozik az osztályáért, társadalmi kérdéseket is bevisz az óráira, nyitott, kíváncsi, elfogadó felnőtteket nevel? Meséld el nekünk a történetüket, jelölj az Emberség-díj 2021-re!

Az Emberség-díj 2020 nyerteseit itt nézheted meg!